Što kad mi se dijete povjeri? Razgovor sa seksualno zlostavljanim djetetom

Što kada mi se dijete povjeri

“Što kad mi se dijete povjeri? Razgovor sa seksualno zlostavljanim djetetom” praktični je priručnik za roditelje i ostale odrasle osobe kojima s dijete povjeri i razotkrije seksualno zlostavljanje autorica prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander i Mije Roje Đapić. Obje autorice su kliničke psihologinje i psihoterapeutice, a ovo je druga u nizu besplatnih publikacija na temu seksualnog zlostavljanja djece koje su namijenile odraslima koji brinu o djeci, prije svega stručnjacima, učiteljima, odgojiteljima i roditeljima. Procjenjuje se da zlostavljanje razotkrije samo jedno od desetoro djece. Djeca šute iz straha, srama, krivnje, osjećaja povezanosti s počiniteljem koji je najčešće bliska osoba

Sadržaj brošure “Što kad mi se dijete povjeri? Razgovor sa seksualno zlostavljanim djetetom”:

  1. Nekoliko činjenica o seksualnom zlostavljanju djece
  2. Kako dijete “odabere” trenutak da se povjeri i razotkrije zlostavljanje?
  3. Kako je dijete odabralo baš mene za povjeriti se i razotkriti zlostavljanje? Što sad?
  4. Kad se dijete povjeri, mnogi odrasli imaju potrebu reagirati impulzivno…
  5. Što ne raditi?
  6. Neke rečenice koje mogu pomoći
  7. A kako ste vi

Publikaciju “Što kad mi se dijete povjeri? Razgovor sa seksualno zlostavljanim djetetom” možete preuzeti na linku ovdje u PDF-u:

Prva publikacija u serijalu “Mala škola prevencije i zaštite djece od seksualnog zlostavljanja” donosi prijedloge različitih aktivnosti koje su primjerene za djecu predškolskog i ranog školskog uzrasta iz dosadašnje prakse, iskustva i prilagođenih dijelova inozemnih programa. Aktivnosti su dovoljno jednostavne da ih djeca te razvojne dobi mogu razumjeti, a dovoljno složene da im budu zanimljive.

Publikaciju “Mala škola prevencije i zaštite djece od seksualnog zlostavljanja” možete preuzeti na linku ovdje: