Zaštita privatnosti

ZAŠTITA PODATAKA

Vaše osobne podatke koje nam dajete dobrovoljno prilikom korištenja web stranice gordana-buljan-flander.com bit će pohranjene evidencijskoj bazi kupaca. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja, u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju. Prilikom registracije kupca dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u gore navedene svrhe.

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i nećemo ih ni na koji način učiniti dostupnima trećim pravnim i fizičkim osobama. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe. Imate pravo zatražiti izmjenu ili nadopunu netočnih i nepotpunih podataka.

Jamčimo Vam da Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka. Od navedenog se isključuje uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA TE  NJIHOVOM KORIŠTENJU

GBF EDUCA d.o.o. se obavezuje pružiti zaštitu osobnih podataka korisnika, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za promotivne svrhe. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici te naši poslovni partneri odgovorni su za poštivanje gore navedenih načela zaštite privatnosti.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja web stranice gordana-buljan-flander.com i društvenih mreža prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice gordana-buljan-flander.com i društvenih mreža prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od Vas kada posjetite web stranicu gordana-buljan-flander.com i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

Koje informacije prikupljamo o Vama i kako ih koristimo?

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o Vama (kao što su Vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću kontakt obrasca za svrhu narudžbe knjige i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje Vaših osobnih podataka u navedene svrhe.

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke:

Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj bazi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Poslovni partneri s kojima dijelimo Vaše podatke


Dijelimo podatke s prodavateljem knjiga Geromar d.o.o. i njihovim računovodstvenim servisom Infoblik d.o.o. za porezne svrhe, kada se na primjer fakture obrađuju u svrhu popunjavanja poreznih prijava i računa na kraju godine. Dijelimo podatke s tvrtkom Totohost d.o.o. koja upravlja serverima na kojima se nalazi web stranica gordana-buljan-flander.com te tvrtkom za webdizajn Neomedia d.o.o. Ostali poslovni partneri su dostavne službe te pružatelji internetskih usluga (Google, Facebook, Twiter i YouTube).

Vrste osobnih podataka koji se obrađuju

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca su: ime i prezime i e-mail, te dodatno ako je navedeno: adresa, grad i poštanski broj, telefonski broj.

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

  • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
  • pravo na prenosivost podataka
  • pravo na povlačenje privole
  • pravo na podnošenje prigovora
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte GBF Educa d.o.o.
 

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.