Uvjeti naručivanja knjiga

UVJETI  NARUDŽBE ZA HRVATSKU

Dostava Hrvatskom poštom, plaćanje  pouzećem

Otkupnu cijenu čine  cijena navedena u web shopu  te  trošak dostave poštom u iznosu 25 kuna. U cijene je uračunat PDV. Prilikom plaćanja pouzećem Hrvatska pošta naplaćuje još i naknadu za uslugu platnog prometa prema svom cjeniku, neovisno o nama.

Rok dostave:  tri do pet (3 – 5) dana (dostava ovisi o Hrvatskoj pošti, a ne bude li moguća u tom roku kupca ćemo obavijestiti telefonom ili elektroničkom poštom)

UVJETI ZA INOZEMSTVO

Dostava nakon izvršene uplate na račun

Ako je naručena knjiga s dostavom u inozemstvu, konačna cijena proizvoda obračunava se prema cijeni poštarine za dostavu u zemlju naručitelja proizvoda. Ukupan iznos, kupac će po ispostavljenom računu uplatiti ili internet bankarstvom ili linkom za kartično plaćanje (Corvus link). Nakon primljene uplate, šaljemo pošiljku.

Rok dostave: ovisno o zemlji u kojoj se pošiljka šalje

UVJETI NARUČIVANJA

  1. U cijenu proizvoda je uračunat PDV. Posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave vrijede u trenutku zaključenja narudžbe. U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, odmah ćemo vas obavijestiti na kontakt kojeg navedete prilikom narudžbe.
  2. Sve informacije o vašoj elektronskoj narudžbi primit ćete i elektronskim putem, na elektronsku adresu koju ste naveli u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Ukoliko nakon naručivanja ne primite obavijest o potvrdi primitka narudžbe, postoji mogućnost da ste unijeli pogrešnu adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju vas molimo da nas kontaktirate na tel.  092 372 1 777.
  3. Dostava se naplaćuje, s uključenim troškovima pakiranja, pri preuzimanju knjige. Za proizvode koji se plaćaju po pouzeću Hrvatska pošta d.d. naplaćuje manipulativne troškove u vrijednosti 1,83% od ukupne vrijednosti (do 10 kn). Ovaj trošak nije naveden u otkupnoj cijeni knjige i nije naplaćen od strane niti na ikoji način pod kontrolom prodavatelja knjiga tvrtke Geromar d.o.o. Naplaćuje ga Hrvatska pošta d.d. za svoje usluge prema svom cjeniku.

NARUČIVANJE  / REKLAMACIJE / POVRAT / JAMSTVO KUPNJE

Sve naručene proizvode i usluge možete opozvati sve do trenutka isporuke iz našeg skladišta.

Imate pravo na povrat proizvoda u roku 14 dana nakon primitka naručene pošiljke, bez navođenja posebnog razloga.

Omogućujemo vam besplatnu dostavu za opravdano reklamirane proizvode o našem trošku.

Ukoliko proizvod više nije na skladištu, a potrebno ga je zamijeniti, jamčimo Vam povrat sredstava.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača ( ”Narodne novine, br. 41/14, 110/15) obavještavamo potrošače da prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge mogu podnijeti u pisanom obliku te će im bez odgađanja pisanim putem biti potvrđen primitak tog prigovora. Prigovor se također može podnijeti pismenim putem na adresu:

Geromar d.o.o.

Zdenci 3/1, 10437 Bestovje

ili na e-mail adresu: geromar.office@gmail.com

odnosno, na kontakt telefon broj 092/372 1 777

Odgovor na pisani prigovor potrošača dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora pa stoga molimo da nam u svom prigovoru navedete Vašu kontakt adresu za dostavu odgovora.

Formular za prigovor preuzmite ovdje.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete ispuniti i poslati nam na mail.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na dnu stranice.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

2. Povrat uplaćenog iznosa

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

3. Povrat robe

Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora

4. Troškovi povrata robe

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

5. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

6. Pravo na jednostrani raskid ugovora isključeno je u slučajevima navedenima člankom 74. Zakona o zaštiti potrošača. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite Ovdje.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i prodavatelja knjiga tvrtke Geromar d.o.o., u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Materijalni nedostatak na proizvodu može biti taj da je proizvod dostavljen oštećen, da nedostaje neka stranica u knjizi ili da je pogrešno otisnuta.