Na stručnom skupu Psihologija u praksi

U sklopu stručnog skupa „Psihologija u praksi“ studenti Hrvatskih studija 11. travnja 2014.  po treći su puta okupili niz stručnjaka iz različitih područja psihologije. Cilj skupa bio je pružiti studentima psihologije uvid u svakodnevni rad psihologa različitih usmjerenja.

Upoznavanje studenata sa svakodnevnim radom psihologa u praksi

Studenti Kluba studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu – Feniks ovaj su jedinstveni skup osmislili kao priliku da se nove generacije studenata upoznaju sa svakodnevnim radom psihologa u praksi, nasuprot teorijskom znanju koje stječu na fakultetu, na taj način im omogućavajući objektivno razmatranje vlastitog budućeg usmjerenja, kao i ulogu psihologa u zajednici i društvu općenito.

Izlagači skupa prezentirali su svoja iskustva iz različitih područja psihologije, uključuju i: psihologiju rada i organizacijsku psihologiju, psihosocijalni rad, kliničku, zdravstvenu, predškolsku, školsku, sportsku i vojnu psihologiju, te dva psihoterapijska pravca, kognitivno-bihevioralne i seksualne terapije. U sklopu tribine “Iz skripte u stvarnost” sudionici su imali priliku upoznati se s radom u području penološke psihologije, a okrugli stol „Put od diplome do zaposlenja“ pružio je uvid u izazove s kojima se susreću mladi psiholozi.

Prezentacija rada Poliklinike

Svoje iskustvo rada u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba tom su prilikom prezentirale prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander te psihologinja Tea Brezinšćak. Studentima je pružen uvid u svakodnevni rad psihologa Poliklinike, koji objedinjuje dijagnostički i tretmanski rad s djecom i njihovim obiteljima, znanstveno-istraživački rad, educiranje javnosti i podizanje javne svijesti kroz publikacijsku djelatnost, edukaciju studenata i drugih stručnjaka, te forenzičnu djelatnost. U svom radu Poliklinika naglašava multidisciplinarni pristup i važnost suradnje između ustanova i pojedinaca čiji je zajednički cilj zaštita djece. Uvid u profesionalnu, kao i osobnu stranu rada psihologa u ovoj ustanovi, potaknuo je velik interes i raspravu studenata.