Na ISPCAN-ovoj konferenciji u Istanbulu

Međunarodno udruženje za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece (ISPCAN) održalo je od 9. do 12. rujna 2012. u Istambulu 19. konferenciju  na kojoj su aktivno sudjelovale ravnateljica Poliklinike, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander i Dragana Matešković, dipl. psiholog.

Tema ovogodišnje konferencije glasila je “Every Child Matters: Promoting Local, National and International Partnerships for Protecting Children” pri čemu su sudionici naglašavali važnost integracije i suradnje svih dostupnih resursa, institucija i stručnjaka pri suočavanju s višeslojnim problemom zlostavljanja i zanemarivanja djece.

Prof. dr.sc.Buljan Flander i Dragana Matešković su, u koautorstvu s prof.dr.sc. Ivanom Bagić na konferenciji prezentirale dva rada, pod nazivom „Posljedice međuvršnjačkog nasilja licem u lice i putem modernih tehnologija: Rizik za nasilna ponašanja“, te „Iskustva i znanje hrvatskih stomatologa o zlostavljanju i zanemarivanju djece“. Također su, sa svjetski etabliranom stručnjakinjom u području rada sa zlostavljanom djecom, Barbarom Bonner, dogovorile daljnju suradnju u smislu stručnog usavršavanja stručnjaka Poliklinike u području rada s traumatiziranom djecom.