Zagreb domaćin regionalne konferencije Vijeća Europe

Objavljeno: 14.06.2011. | Novosti

Regionalna konferencija Vijeća Europe „Zaustavimo spolno nasilje nad djecom – ratificiranje i implementiranje Konvencije Vijeća Europe o zaštiti djece od spolne eksploatacije i zlostavljanja“ održat će se u Zagrebu 27. – 28. listopada 2011. Prvog dana program konferencije uključuje izlaganja sudionika, a drugog dana je predviđen posjet Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba, tijekom kojeg će stručnjaci Poliklinike predstaviti sudionicima pristup u radu s djecom žrtvama spolnog zlostavljanja.

Osim iz Hrvatske, sudjelovat će i predstavnici drugih zemalja regije: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Italije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Turske.

Ova kampanja Vijeća Europe službeno je započela skupom Vijeća Europe na visokoj razini, održanom u Rimu 29. i 30. studenog 2010. Glavni cilj odnosi se na poticanje potpisivanja, ratificiranja i implementacije Konvencije Vijeća Europe iz Lanzarota (2007.) o zaštiti djece od spolnog iskorištavanja i zlostavljanja. Uz to, cilj kampanje je i osnaživanje djece, roditelja, stručnjaka i društva u cjelini potrebnim znanjima i alatima kojima bi se preveniralo, ali i ohrabrilo zaustavljanje i prijavljivanje spolnog zlostavljanja djece, kao i jačanje javne svijesti o ovom problemu općenito.

Nakon skupa u Rimu gdje je navedena kampanja Vijeća Europe službeno i započela te nakon predstavljanja kampanje u UN u New Yorku, ovo je još jedna prilika u kojoj će se Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba predstaviti drugim državama od strane Vijeća Europe kao primjer dobre prakse i zaštite najranjivijeg dijela populacije – zlostavljane i zanemarene djece.

Pročitajte više na: http://www.coe.int/t/DG3/children/1in5/default_en.asp

Znanost i umjetnost odgoja

Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje

Više Naruči

Knjiga: Moji se roditelji razvode

Moji se roditelji razvode

Ilustrirani priručnik za pomoć djeci i mladima čiji su roditelji razvedeni ili su u postupku razvoda braka. Cilj mu je pomoći djeci i mladima kako bi što bolje razumjeli zašto do razvoda dolazi te kako bi razumjeli vlastite osjećaje i reakcije povezane s razvodom.

Više Naruči

Knjiga: Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

STRUČNI ODGOVORI NA SVAKODNEVNA PITANJA O ODGOJU DJECE OD ROĐENJA DO ADOLESCENTNE DOBI

Više Naruči

Najčitanije

  • No results available

Preuzimanja

Na engleskom:

CV na engleskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na engleskom
PDF, 0.1 MB

Na hrvatskom:

CV na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Produkcija: Geromar d.o.o. | Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42
© 2011. - 2019. Gordana Buljan Flander