Gordani Buljan Flander dodijeljeno posebno priznanje u Osijeku

Objavljeno: 13.12.2012. | Novosti

Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta i Društvo psihologa Osijek četvrti su put organizatori znanstveno-stručnog skupa posvećenog pitanjima nasilja na temu Nasilje i mentalno zdravlje – interdisciplinarni pristup.

Tijekom otvorenja skupa, a nakon pozdravnih riječi prodekanice Filozofskog fakulteta, prof.dr.sc. Marije Omazić, i pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić dodijeljena su posebna priznanja prof.dr.sc. Gordani Buljan Flander i višoj predavačici dr.sc. Anđelki Metzing za posebne zasluge u nastanku i razvoju skupova posvećenih nasilju. U ime dobitnica zahvalila je prof. Metzing, utemeljiteljica skupa i osječkog studija psihologije, ističući da je sve počelo 2003. godine, kada je upisana prva generacija studenata psihologije.

Trodnevni skup obilovao je nizom zanimljivih događaja, predavanjima, okruglim stolovima, simpozijima o nasilju te zlostavljanju i zanemarivanju djece. Također se predstavilo niz priručnika, usmenih izlaganja i poster-prezentacija s tog područja.

Naglasak je bio na interdisciplinarnom pristupu, stoga su uz brojne psihologe na skupu sudjelovali i drugi stručnjaci – pedagozi, socijalni pedagozi, socijalni radnici, kriminolozi, liječnici i drugi stručnjaci pomažućih struka.

Već tradicionalni skup održao se na Filozofskom fakultetu pod visokim pokroviteljstvom pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić, a suorganizatori su Hrvatsko psihološko društvo i Hrvatska psihološka komora.

Znanost i umjetnost odgoja

Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje

Više Naruči

Knjiga: Moji se roditelji razvode

Moji se roditelji razvode

Ilustrirani priručnik za pomoć djeci i mladima čiji su roditelji razvedeni ili su u postupku razvoda braka. Cilj mu je pomoći djeci i mladima kako bi što bolje razumjeli zašto do razvoda dolazi te kako bi razumjeli vlastite osjećaje i reakcije povezane s razvodom.

Više Naruči

Knjiga: Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

STRUČNI ODGOVORI NA SVAKODNEVNA PITANJA O ODGOJU DJECE OD ROĐENJA DO ADOLESCENTNE DOBI

Više Naruči

Najčitanije

  • No results available

Preuzimanja

Na engleskom:

CV na engleskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na engleskom
PDF, 0.1 MB

Na hrvatskom:

CV na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Produkcija: Geromar d.o.o. | Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42
© 2011. - 2019. Gordana Buljan Flander