Na okruglom stolu UN-a u Strasbourgu

17.6.-19.6.2015.

Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander održat će pozvano predavanje na 5. međunarodnom okruglom stolu na visokom nivou na temu nasilja nad djecom kojeg u Strasbourgu saziva Marta Santos Pais, specijalna predstavnica Ujedinjenih naroda.

Okrugli stol okuplja regionalne organizacije i institucije u diskusiji i promociji napretka u preveniranju i eliminiranju svih oblika zalostavljanaj djece. Generalni sekretar Vijeća Europe Thorbjørn Jagland i predstavnica UN-a Marta Santos Pais pozdravit će sudionike iz Afričke Unije, Udruženja Jugoistočnih Azijskih Zemalja i Karipske Zajednice, Vijeća Zemalja Baltičkog Mora, Latino-američkog i Karipskog Pokreta za Djecu, Lige Arapskih Država, Organizacije Američkih Zemalja i Južnoazijske Inicijative za Okončanje Nasilja nad Djecom. Sudjeluju također i predstavnici vlada, organizacija za zaštitu ljudskih prava, akademske zajednice i nevladinih udruga. Okupljenima će se obratiti i specijalna izvjestiteljica UN-a o prodaji djece, dječjoj prostituciji i pornografiji Maud de Boer-Buquicchio.

Na 1. tematskoj sjednici o seksualnom zlostavljanju u krugu povjerenja predstavljat će se dobre prakse iz svijeta, a prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander pozvana je predstaviti Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba kao primjer dobre europske prakse.

Naslovna Dijete u središtu sukoba

Dijete u središtu (sukoba)

Knjiga »Dijete u središtu (sukoba)« prva je knjiga iz pera domaćih autora u Hrvatskoj i u cijeloj regiji koja obrađuje problematiku djece u visokokonfliktnom razvodu roditelja. Ta je tema izuzetno aktualna u cijelom svijetu. Knjiga je nastala tijekom dugogodišnjeg kliničkog rada s djecom i roditeljima, obrazovanja te intersektorske suradnje psihologinja prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander i Mije Roje Đapić, koje održavaju i treninge za stručnjake različitih profila na temu razvoda roditelja, visokog konflikta, otuđenja i zaštite djece.

Više Naruči

Znanost i umjetnost odgoja

Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje

Više Naruči

Knjiga: Moji se roditelji razvode

Moji se roditelji razvode

Ilustrirani priručnik za pomoć djeci i mladima čiji su roditelji razvedeni ili su u postupku razvoda braka. Cilj mu je pomoći djeci i mladima kako bi što bolje razumjeli zašto do razvoda dolazi te kako bi razumjeli vlastite osjećaje i reakcije povezane s razvodom.

Više Naruči

Knjiga: Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

STRUČNI ODGOVORI NA SVAKODNEVNA PITANJA O ODGOJU DJECE OD ROĐENJA DO ADOLESCENTNE DOBI

Više Naruči

Najčitanije

  • No results available

Preuzimanja

Na engleskom:

CV na engleskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na engleskom
PDF, 0.1 MB

Na hrvatskom:

CV na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Produkcija: Geromar d.o.o. | Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42
© 2011. - 2020. Gordana Buljan Flander