Ravnateljici Nagrada grada Zagreba

Objavljeno: 16.06.2011. | Novosti

Dan Grada Zagreba obilježen je 31. svibnja u Staroj gradskoj vijećnici svečanom sjednicom zagrebačke Gradske skupštine kojoj su uručene i Nagrade grada Zagreba ovogodišnjim dobitnicima, među kojima je i  prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander.

Priznanje za najviše zasluge

Ovo najviše gradsko priznanje uručili su joj gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine Boris Šprem uz sljedeće obrazloženje: Nagrada grada Zagreba prof. dr. sc. Gordani Buljan Flander, ravnateljici Poliklinike za zaštitu grada Zagreba dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu na području psihosocijalne i zdravstvene zaštite i promicanja prava interesa djece.

Baveći se aktivno zaštitom zlostavljane i zanemarene djece u republici Hrvatskoj i ravnajući Poliklinikom za zaštitu djece grada Zagreba utemeljila je i vodi stručne i znanstvene programe Hrabrog telefona i sudska je vještakinja za psihologiju za zlostavljanu i traumatiziranu djecu. Aktivno sudjeluje na stručnim i znanstvenim skupovima, predavačica je na fakultetima, utemeljila je četiri nova kolegija koji se odnose na psihosocijalnu zaštitu, promicanje prava djece i pružanje potpore. Popularizirala je stručne teme u knjigama, priručnicima i medijima čime je olakšala odraslima roditeljske i odgojne dileme a djeci pomogla u prepoznavanju načina samozaštite i zauzimanja za sebe.

Za posvećenost radu i postignute rezultate primila je brojne nagrade i priznanja, primjerom zagrebačke Poliklinike predstavljala je kampanju Vijeća Europe o zaustavljanju spolnog nasilja nad djecom u Ujedinjenim Narodima u New Yorku.»


Znanost i umjetnost odgoja

Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje

Više Naruči

Knjiga: Moji se roditelji razvode

Moji se roditelji razvode

Ilustrirani priručnik za pomoć djeci i mladima čiji su roditelji razvedeni ili su u postupku razvoda braka. Cilj mu je pomoći djeci i mladima kako bi što bolje razumjeli zašto do razvoda dolazi te kako bi razumjeli vlastite osjećaje i reakcije povezane s razvodom.

Više Naruči

Knjiga: Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

STRUČNI ODGOVORI NA SVAKODNEVNA PITANJA O ODGOJU DJECE OD ROĐENJA DO ADOLESCENTNE DOBI

Više Naruči

Najčitanije

  • No results available

Preuzimanja

Na engleskom:

CV na engleskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na engleskom
PDF, 0.1 MB

Na hrvatskom:

CV na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Produkcija: Geromar d.o.o. | Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42
© 2011. - 2019. Gordana Buljan Flander