Predstavljen sveučilišni udžbenik “Nasilje nad i među djecom”

Objavljeno: 23.05.2013. | Novosti

Prvi hrvatski sveučilišni udžbenik na temu zlostavljanja djece pod nazivom «Nasilje nad djecom i među djecom» autorica autorica prof.dr.sc.Vesne Bilić, prof.dr.sc. Gordane Buljan Flander i Hane Hrpke, prof. predstavljen je 21. svibnja 2013. u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu. Knjigu su predstavili prof.dr.sc. Marina Ajduković te recenzenti prof.dr.sc Dubravka Kocijan Hercigonja i prof.dr.sc. Pedrag Zarevski, same autorice te prof. dr. sc. Krunoslav Matešić, glavni urednik izdavačke kuće «Slap».

Predstavljena knjiga je sveučilišni udžbenik koji na sustavan, suvremen i sveobuhvatan način aktualizira navedenu problematiku. Podijeljena je u četiri tematske cjeline i sadrži vrste zlostavljanja, posebne oblike zlostavljanja te zaštitu, postupanje i prevenciju. Kroz poticaje za razmišljanja koja prethode sadržaju svakog poglavlja poziva čitatelje na angažirano čitanje i/ili uvodi ih u raspravu, a pitanjima na kraju svakog poglavlja didaktički zaokružuje tematsku cjelinu, čime olakšava proces učenja. Osobita vrijednost ovog djela je što raznovrsnim sadržajima, suvremenim teorijama, različitim modelima i rezultatima najnovijih istraživanja popunjava praznine iz područja zanemarivanja i zlostavljanja djece i adolescenata.

ON-LINE NARUDŽBA KNJIGE

Znanost i umjetnost odgoja

Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje

Više Naruči

Knjiga: Moji se roditelji razvode

Moji se roditelji razvode

Ilustrirani priručnik za pomoć djeci i mladima čiji su roditelji razvedeni ili su u postupku razvoda braka. Cilj mu je pomoći djeci i mladima kako bi što bolje razumjeli zašto do razvoda dolazi te kako bi razumjeli vlastite osjećaje i reakcije povezane s razvodom.

Više Naruči

Knjiga: Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

STRUČNI ODGOVORI NA SVAKODNEVNA PITANJA O ODGOJU DJECE OD ROĐENJA DO ADOLESCENTNE DOBI

Više Naruči

Najčitanije

  • No results available

Preuzimanja

Na engleskom:

CV na engleskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na engleskom
PDF, 0.1 MB

Na hrvatskom:

CV na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Produkcija: Geromar d.o.o. | Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42
© 2011. - 2019. Gordana Buljan Flander