Na stručnom skupu Psihologija u praksi

Objavljeno: 13.05.2014. | Novosti

U sklopu stručnog skupa „Psihologija u praksi“ studenti Hrvatskih studija 11. travnja 2014.  po treći su puta okupili niz stručnjaka iz različitih područja psihologije. Cilj skupa bio je pružiti studentima psihologije uvid u svakodnevni rad psihologa različitih usmjerenja.

Upoznavanje studenata sa svakodnevnim radom psihologa u praksi

Studenti Kluba studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu – Feniks ovaj su jedinstveni skup osmislili kao priliku da se nove generacije studenata upoznaju sa svakodnevnim radom psihologa u praksi, nasuprot teorijskom znanju koje stječu na fakultetu, na taj način im omogućavajući objektivno razmatranje vlastitog budućeg usmjerenja, kao i ulogu psihologa u zajednici i društvu općenito.

Izlagači skupa prezentirali su svoja iskustva iz različitih područja psihologije, uključuju i: psihologiju rada i organizacijsku psihologiju, psihosocijalni rad, kliničku, zdravstvenu, predškolsku, školsku, sportsku i vojnu psihologiju, te dva psihoterapijska pravca, kognitivno-bihevioralne i seksualne terapije. U sklopu tribine “Iz skripte u stvarnost” sudionici su imali priliku upoznati se s radom u području penološke psihologije, a okrugli stol „Put od diplome do zaposlenja“ pružio je uvid u izazove s kojima se susreću mladi psiholozi.

Prezentacija rada Poliklinike

Svoje iskustvo rada u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba tom su prilikom prezentirale prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander te psihologinja Tea Brezinšćak. Studentima je pružen uvid u svakodnevni rad psihologa Poliklinike, koji objedinjuje dijagnostički i tretmanski rad s djecom i njihovim obiteljima, znanstveno-istraživački rad, educiranje javnosti i podizanje javne svijesti kroz publikacijsku djelatnost, edukaciju studenata i drugih stručnjaka, te forenzičnu djelatnost. U svom radu Poliklinika naglašava multidisciplinarni pristup i važnost suradnje između ustanova i pojedinaca čiji je zajednički cilj zaštita djece. Uvid u profesionalnu, kao i osobnu stranu rada psihologa u ovoj ustanovi, potaknuo je velik interes i raspravu studenata.

Fotografije: Klub studenata psihologije – Feniks

Znanost i umjetnost odgoja

Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje

Više Naruči

Knjiga: Moji se roditelji razvode

Moji se roditelji razvode

Ilustrirani priručnik za pomoć djeci i mladima čiji su roditelji razvedeni ili su u postupku razvoda braka. Cilj mu je pomoći djeci i mladima kako bi što bolje razumjeli zašto do razvoda dolazi te kako bi razumjeli vlastite osjećaje i reakcije povezane s razvodom.

Više Naruči

Knjiga: Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

STRUČNI ODGOVORI NA SVAKODNEVNA PITANJA O ODGOJU DJECE OD ROĐENJA DO ADOLESCENTNE DOBI

Više Naruči

Najčitanije

  • No results available

Preuzimanja

Na engleskom:

CV na engleskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na engleskom
PDF, 0.1 MB

Na hrvatskom:

CV na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Produkcija: Geromar d.o.o. | Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42
© 2011. - 2019. Gordana Buljan Flander