Na ISPCAN-ovoj konferenciji u Istanbulu

Objavljeno: 24.09.2012. | Novosti

Međunarodno udruženje za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece (ISPCAN) održalo je u Istanbulu od 9. do 12. rujna 2012. 19. konferenciju  na kojoj su aktivno sudjelovale ravnateljica Poliklinike, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander i Dragana Matešković, dipl. psiholog.

Tema ovogodišnje konferencije glasila je “Every Child Matters: Promoting Local, National and International Partnerships for Protecting Children” pri čemu su sudionici naglašavali važnost integracije i suradnje svih dostupnih resursa, institucija i stručnjaka pri suočavanju s višeslojnim problemom zlostavljanja i zanemarivanja djece.

Prof. dr.sc.Buljan Flander i Dragana Matešković su, u koautorstvu s prof.dr.sc. Ivanom Bagić na konferenciji prezentirale dva rada, pod nazivom „Posljedice međuvršnjačkog nasilja licem u lice i putem modernih tehnologija: Rizik za nasilna ponašanja“, te „Iskustva i znanje hrvatskih stomatologa o zlostavljanju i zanemarivanju djece“. Također su, sa svjetski etabliranom stručnjakinjom u području rada sa zlostavljanom djecom, Barbarom Bonner, dogovorile daljnju suradnju u smislu stručnog usavršavanja stručnjaka Poliklinike u području rada s traumatiziranom djecom.

Znanost i umjetnost odgoja

Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje

Više Naruči

Knjiga: Moji se roditelji razvode

Moji se roditelji razvode

Ilustrirani priručnik za pomoć djeci i mladima čiji su roditelji razvedeni ili su u postupku razvoda braka. Cilj mu je pomoći djeci i mladima kako bi što bolje razumjeli zašto do razvoda dolazi te kako bi razumjeli vlastite osjećaje i reakcije povezane s razvodom.

Više Naruči

Knjiga: Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

STRUČNI ODGOVORI NA SVAKODNEVNA PITANJA O ODGOJU DJECE OD ROĐENJA DO ADOLESCENTNE DOBI

Više Naruči

Najčitanije

  • No results available

Preuzimanja

Na engleskom:

CV na engleskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na engleskom
PDF, 0.1 MB

Na hrvatskom:

CV na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Produkcija: Geromar d.o.o. | Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42
© 2011. - 2019. Gordana Buljan Flander