Izlaganje u Strasbourgu

Objavljeno: 22.02.2012. | Novosti

U Strasbourgu je 9. veljače 2012. održan seminar Vijeća Europe pod nazivom „Suzbijanje spolnog iskorištavanja djece na lokalnoj i regionalnoj razini“. čiji ciljevi su: osigurati informacije i znanja o problematici spolnog nasilja nad djecom, utvrditi aktivnosti koje lokalna i regionalna tijela mogu provoditi u prevenciji i intervenciji te prezentirati konkretna rješenja koja mogu pomoći obiteljima, stručnjacima i djeci kako bi se preveniralo spolno nasilje i izbjegla sekundarna viktimizacija djece žrtava.

U sklopu dijela seminara koji se odnosi na prepoznavanje najboljeg interesa djeteta u razvoju mehanizama kojima bi se zaustavilo spolno zlostavljanje, pozvana je i prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba sa izlaganjem: „ Stvaranje djeci prilagođenog okruženja u kojem se djeca-žrtve osjećaju zaštićeno“.

Na skupu su izlagali i drugi stručnjaci uključeni u kampanju Vijeća Europe o suzbijanju spolnog zlostavljanja, a više o cijelom programu i tijeku seminara dostupno je na stranicama Vijeća Europe.

https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?id=1902453&Site=Congress&BackColorInternet=C3C3C3&BackColorIntranet=CACC9A&BackColorLogged=EFEA9C

Seminaru pri Vijeću Europe prisustvovala je i dr.sc. Bruna Profaca, voditeljica dijagnostike i tretmana Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Znanost i umjetnost odgoja

Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje

Više Naruči

Knjiga: Moji se roditelji razvode

Moji se roditelji razvode

Ilustrirani priručnik za pomoć djeci i mladima čiji su roditelji razvedeni ili su u postupku razvoda braka. Cilj mu je pomoći djeci i mladima kako bi što bolje razumjeli zašto do razvoda dolazi te kako bi razumjeli vlastite osjećaje i reakcije povezane s razvodom.

Više Naruči

Knjiga: Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

STRUČNI ODGOVORI NA SVAKODNEVNA PITANJA O ODGOJU DJECE OD ROĐENJA DO ADOLESCENTNE DOBI

Više Naruči

Najčitanije

  • No results available

Preuzimanja

Na engleskom:

CV na engleskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na engleskom
PDF, 0.1 MB

Na hrvatskom:

CV na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Produkcija: Geromar d.o.o. | Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42
© 2011. - 2019. Gordana Buljan Flander