60. godina rada Bolničkog odjela Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež

Objavljeno: 11.10.2016. | Novosti

Na Svjetski dan mentalnog zdravlja 10. listopada 2016. godine Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež u Zagrebu svečano je obilježila 60 godina rada Bolničkog odjela. Bolnički odjel je jedini zatvoreni psihijatrijski odjel za djecu i adolescente u RH. Osnovan je 1956. godine kao stacionar u Savjetovalištu za djecu i omladinu kako se ustanova tada nazivala. Kroz desetljeća na odjelu su se liječila djeca i mladi s najtežim i najzahtjevnijim psihičkim poremećajima. Odjel je adekvatno premljen (neprobojna stakla, video nadzor, oprema za kontinuirano monitoriranje bolesnika). O djeci i mladima na Bolničkom odjelu brine multidisciplinarni tim stručnjaka kojeg čine 4 dječja i adolescentna psihijatra, 1 psiholog, 1 logoped, 1 socijalna radnica, 1 radni terapeut, 1 mag. med. techn. te medicinske sestre i tehničari.

Svečanosti obilježavanja 60. godišnjice rada Bolničkog odjela nazočili su predstavnici osnivača Bolnice te brojni gosti i uzvanici: predstavnici Ministarstva zdravlja, pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić sa suradnicama, zamjenik pučke pravobraniteljice dr. sc. Mario Krešić, predsjednica Upravnog vijeća Bolnice gđa. Božena Horvat Alajbegović i član UV prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova Grada Zagreba te drugih psihijatrijskih ustanova u RH.

U ime gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo prof. prim. dr. sc. Mirne Šitum, dr. med., nazočne je pozdravila Jasmina Brkić, dr. med. U ime Hrvatskog društva za zaštitu mentalnog zdravlja mladih HLZ-a predsjednica društva doc. dr. sc. Katarina Dodig-Ćurković, dr. med. izrazila je želju da u vremenima koja dolaze Psihijatrijska bolnica za djecu i mlade dobije status koji joj i pripada sukladno stručnim i znanstvenim postignućima. Doc. Dodig Ćurković je najavila i nadolazeći 1. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih koji će se održati 28.-29. lisotpada 2016.g. u Hotelu Dubrovnik, Zagreb.

Nakon svečanosti održan je i Stručni skup na kojem je pobliže predstavljen rad Bolničkog odjela te javnozdravstvene aktivnosti Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež u prevenciji, ranoj detekciji i ranoj intervenciji problema mentalnog zdravlja djece i mladih koje su provedene pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.


Znanost i umjetnost odgoja

Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje

Više Naruči

Knjiga: Moji se roditelji razvode

Moji se roditelji razvode

Ilustrirani priručnik za pomoć djeci i mladima čiji su roditelji razvedeni ili su u postupku razvoda braka. Cilj mu je pomoći djeci i mladima kako bi što bolje razumjeli zašto do razvoda dolazi te kako bi razumjeli vlastite osjećaje i reakcije povezane s razvodom.

Više Naruči

Knjiga: Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

STRUČNI ODGOVORI NA SVAKODNEVNA PITANJA O ODGOJU DJECE OD ROĐENJA DO ADOLESCENTNE DOBI

Više Naruči

Najčitanije

  • No results available

Preuzimanja

Na engleskom:

CV na engleskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na engleskom
PDF, 0.1 MB

Na hrvatskom:

CV na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Produkcija: Geromar d.o.o. | Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42
© 2011. - 2019. Gordana Buljan Flander