Djeca imaju pravo na odgoj bez nasilja, ali i na vodstvo i usmjeravanje.

Nova knjiga Gordane Buljan Flander i suradnika: Znanost i umjetnost odgoja

Objavljeno: 23.01.2019. | Novosti

naslovna znanost i umjetnost odgoja Iz tiska je upravo izašla knjiga o odgoju djece „Znanost i umjetnost odgoja“ Gordane Buljan Flander i suradnika, s podnaslovom Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje. Knjiga sadrži stručne tekstove 32 autora – psihologa, psihijatara, socijalnih pedagoga, socijalnih radnika, neuropedijatrice, logopeda… koji rade ili su u nekom periodu radili u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i/ili na Hrabrom telefonu.

Pročitajte više

 

Predavanje za odvjetnike u Splitu

Objavljeno: 09.11.2017. | Novosti

Prof.dr.sc. Buljan Flander da će za HOK održati predavanja na temu Kazneno pravne zaštite djece žrtava 5. prosinca 2017. u Splitu.

Pročitajte više

 

U Sarajevu o zaštiti djece i konvenciji o pravima djeteta

Objavljeno: 09.11.2017. | Novosti

Prof.dr.sc. Buljan Flander u Omladinskom centru u Sarajevu, 234 studenoga 2017. održati predavanje na kojem će govoriti o zaštite djece i konvenciji o pravima djeteta.

Pročitajte više

 

PROJEKT PROMISE: Na regionalnoj konferenciji u Švedskoj

Objavljeno: 01.01.2017. | Novosti

Švedska kraljica Silvia sa ekspertima projekta Promise Stručnjaci iz cijele Europe okupili su se 28. i 29. studenog 2016. u švedskom sveučilišnom gradu Linköpingu u potrazi za inovativnim načinima podrške djeci žrtvama i svjedocima kaznenih djela u svojim zemljama. Regionalna konferencija i studijski posjet održani su tijekom jednog i pol dana, a sudjelovali su stručnjaci iz prakse, predstavnici nacionalnih vlasti i nevladinih organizacija te regionalnih tijela iz cijele Europe. Prvi dan bio je posvećen regionalnoj konferenciji, na kojoj su održana predavanja stručnjaka. Drugi dan bio je posvećen studijskoj posjeti Dječjoj kući Barnahus Linköping.

Pročitajte više

 

Na stručnom simpoziju o ovisnostima

Objavljeno: 01.01.2017. | Novosti

Na stručnom simpoziju " Nove i stare ovisnosti iz perspektive zdravstvenih ustanova" održanom 9. prosinca 2016. u Zagrebu  prof.dr.sc. Buljan Flander održala je izlaganje pod nazivom: „Cijeli dan pred ekranima – prepoznajemo li granicu prekomjernog korištenja suvremenih tehnologija kod novih generacija?“. Na stručnom simpoziju prof.dr.sc. Buljan Flander bila je  i u svojstvu člana Znanstvenog odbora.

Pročitajte više

 

Radionice o postavljanju granica za roditelje u BIH

Objavljeno: 01.01.2017. | Novosti

U organizaciji Zajednice aktivnih roditelja – BUDU TU održane su radionice u tri grada Bosne i Hercegovine: 6. prosinca 2016. u Sarajevu, 9. prosinca 2016. u Banja Luci i 14. prosinca 2016 u Mostaru. Radionice su bile namijenjene roditeljima djece  do 19 godina starosti na temu „Postavljanje granica“  s raspravom na sljedeća pitanja: Kako savladati zastarjele odgojne metode? Kako postaviti granice? Postavljamo li granice sebi ili djeci?

Pročitajte više

 

Nasilje u vezama mladih: Je li moguće da je to ljubav?

Objavljeno: 17.10.2016. | Novosti

predavanje_lanterna_061016_006-600x450 U organizaciji Savjetovališta Lanterna prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander je u četvrtak, 6. listopada 2016., u Makarskoj, održala dva predavanja za prosvjetne djelatnike i za srednjoškolce na temu Nasilje u vezama mladih – Je li moguće da je to ljubav?

Pročitajte više

 

60. godina rada Bolničkog odjela Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež

Objavljeno: 11.10.2016. | Novosti

IMG_0352 Na Svjetski dan mentalnog zdravlja 10. listopada 2016. godine Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež u Zagrebu svečano je obilježila 60 godina rada Bolničkog odjela. Bolnički odjel je jedini zatvoreni psihijatrijski odjel za djecu i adolescente u RH. Osnovan je 1956. godine kao stacionar u Savjetovalištu za djecu i omladinu kako se ustanova tada nazivala.

Pročitajte više

 

U Crnoj gori o djeci u cybersvijetu

Objavljeno: 30.07.2016. | Novosti

Prof.dr.sc.  Gordana Buljan Flander pozvana je da održi predavanje na Prvom kongresu preventivne pedijatrije Crne gore sa međunarodnim učešćem koji se održava u Budvi od 21. do 23. listopada 2016. pod nazivom „Preventivna pedijatrija kao temelj zdravstvenog sistema“ . Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander održat će pozvano predavanje „Djeca u cybersvijetu – jesmo li odrastanje učinili bogatijim ili nesigurnijim?“

Pročitajte više

 

Predstavljene publikacije Ministarstva pravosuđa i UNICEF-a koje pomažu da pravosuđe bude što bliže djeci i njihovim potrebama

Objavljeno: 19.05.2016. | Novosti

IMG_1089 Istinu o teškim i mučnim iskustvima djece žrtava i/ili svjedoka kaznenih djela često znaju samo djeca. No da bi počinitelji bili kažnjeni, pravosudni stručnjaci također ju trebaju doznati, a da pritom dodatno ne čine štetu djeci. Komplet publikacija koje će pomoći stručnjacima, roditeljima i djeci u sudskim postupcima u kojima djeca sudjeluju kao žrtve i/ili svjedoci predstavili su 10. svibnja u Zagrebu pomoćnica ministra pravosuđa Vedrana Šimundža-Nikolić i predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Valentina Otmačić.

Pročitajte više

 

U Mostaru na predavanju o intersektorskoj suradnji i multidisciplinarnom pristupu u području zaštite djece

Objavljeno: 19.05.2016. | Novosti

mostar spes Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba prof. dr.sc. Gordana Buljan Flander održala je u Mostaru predavanje na temu „Važnost intersektorske suradnje i multidisciplinarnog pristupa u području zaštite djece: iskustvo Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba“ 13. svibnja 2016. godine.

Pročitajte više

 

Na predavanju u Rotary klubu Sisak

Objavljeno: 22.04.2016. | Novosti

GBF Rotary Sisak U sklopu ciklusa predavanja pod nazivom „Jesu li djeca naše najveće bogatstvo?“ sisačkog Rotary kluba, održano je 18. travnja 2016. godine predavanje prof.dr. sc. Gordane Buljan Flander na temu „Zlostavljanje djece - što smo naučili?".

Pročitajte više

 

O sigurnom odrastanju djece i mladih uz internet u Osijeku i Slavonskom Brodu

Objavljeno: 07.12.2014. | Novosti

Naslovna Mons. dr. sc. Đuro Hranić, nadbiskup Đakovačko-osječki Bračno i obiteljsko savjetovalište u Osijeku, koje djeluje u okviru Đakovačko-osječke nadbiskupije, obilježilo je 3. prosinca 2014. završetak šestog ciklusa projekta ‘Kompetentni roditelj – kompetentno dijete’, a savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja u Slavonskom Brodu istoga je dana proslavilo proslavilo desetu obljetnicu rada. Tom je prigodom prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander u oba grada održala predavanja o odrastanju djece i mladih u online okruženju s posebnim osvrtom na smjernice kako ga učiniti što sigurnijim.

Pročitajte više

 

Na Međunarodnoj radionici o pravima djece u kaznenom postupku u Podgorici

Objavljeno: 03.12.2014. | Novosti

Marina Pejović, Andre Kotze, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, Maja Milošević Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, održala je pozvano predavanje “Zaštita djece u kaznenim pitanjima: Kako osigurati okruženje u kojem se djeca i mladi  koji su žrtve ili svjedoci zločina, mogu osjećati sigurno” na Međunarodnoj radionice o pravima djece u kaznenom postupku koju je  organizirala Europska komisija, u suradnji s Centrom za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije Crne Gore u Podgorici 27. i 28. studenog 2014.

Pročitajte više

 

Ljetna škola dječje psihoterapije u Dubrovniku

Objavljeno: 28.09.2014. | Novosti

Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, dr. Davor Grilec i prof.dr.sc. Dubravka Kocijan Hercigonja Ove godine polaznici su imali priliku učiti od prof.dr.sc. Johna Sargenta, dr. med., prof.dr.sc. Dubravke Kocijan Hercigonja te ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, prof.dr.sc. Gordane Buljan Flander.

Pročitajte više

 

UNICEF HRVATSKA: Edukacija stručnjaka iz pravosudnog sustava o zaštiti djece žrtava i svjedoka

Objavljeno: 10.09.2014. | Novosti

IMG_2337[1] Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander sudjelovala je kao konzultant Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj u izradi i provedbi četvrte u nizu trodnevnih edukacija za stručnjake iz pravosudnog sustava pod nazivom „Kazneno-pravna zaštita djece žrtava i svjedoka“, održane od 4. do 6. rujna 2014. u Opatiji.

Pročitajte više

 

Održan okrugli stol „Prevencija cyberbullyinga: Što su nas djeca naučila?“

Objavljeno: 05.06.2014. | Novosti

Renata Ivanković, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, Sabina Glasovac i prof.dr.sc. Ivana Čuković-Bagić Kako bi razmijenili iskustva i preporuke u prevenciji cyberbullyinga i pružanju pomoći žrtvama, Hrabri telefon je, uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih te podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, okupio relevantne stručnjake na okruglom stolu „Prevencija cyberbullyinga: Što su nas djeca naučila?“

Pročitajte više

 

Sa stručnom delegacijom Vijeća Europe u Moldaviji

Objavljeno: 22.05.2014. | Novosti

Moldova5-600x450 Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander bila je među stručnim članovima delegacije Vijeća Europe koja je posjetila Moldaviju od 12. do 14. svibnja 2014. godine s ciljem identificiranja potreba Republike Moldavije i poteškoća u primjeni Konvencije Vijeća Europe o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja. Domaćin službenoj delegaciji Vijeća Europe bilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Moldavije.

Pročitajte više

 

Na stručnom skupu Psihologija u praksi

Objavljeno: 13.05.2014. | Novosti

PUP-2-600x450 U sklopu stručnog skupa „Psihologija u praksi“ studenti Hrvatskih studija 11. travnja 2014.  po treći su puta okupili niz stručnjaka iz različitih područja psihologije. Cilj skupa bio je pružiti studentima psihologije uvid u svakodnevni rad psihologa različitih usmjerenja.

Pročitajte više

 

Konferencija Vijeća Europe u Dubrovniku: Odrastanje uz dječja prava

Objavljeno: 11.04.2014. | Novosti

Stručnjaci Poliklinike i Bragi Guðbrandsson, ravnatelj vladine Agencije za zaštitu djece na Islandu i supredsjedatelj Lanzarotskog odbora Dubrovnik je 27. i 28. ožujka postao mjesto susreta visokih predstavnika vlasti zemalja članica Vijeća Europe i vodećih stručnjaka u području zaštite djece. U sklopu konferencije visokog nivoa, pod nazivom “Odrastanje uz prava djece” (eng. “Growing with children`s rights”) Vijeće Europe okupilo je više od 180 predstavnika vlada, međunarodnih organizacija i organizacija za zaštitu ljudskih prava, nevladinih organizacija, međunarodnih stručnjaka, pripadnika profesionalnih udruženja, parlamentarnih zastupnika, članova lokalnih i regionalnih vlasti, pravobranitelja, te mladih.

Pročitajte više

 

NAŠE ISTRAŽIVANJE: Koliko vremena i uz koje rizike djeca provode na Internetu i Facebooku

Objavljeno: 04.10.2013. | Novosti

Hrabri telefon i Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba proveli su ove godine istraživanje o iskustvima i ponašanju djece na Internetu i na društvenoj mreži Facebook, na uzorku od 1489 djece u Hrvatskoj, u dobi od 11 do 18 godina, u školama u ruralnim i u urbanim sredinama.

Pročitajte više

 

Predstavljen sveučilišni udžbenik “Nasilje nad i među djecom”

Objavljeno: 23.05.2013. | Novosti

Autorice udžbenika Hana Hrpka, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander i prof. dr. sc. Vesna Bilić Prvi hrvatski sveučilišni udžbenik na temu zlostavljanja djece pod nazivom «Nasilje nad djecom i među djecom» autorica autorica prof.dr.sc.Vesne Bilić, prof.dr.sc. Gordane Buljan Flander i Hane Hrpke, prof. predstavljen je 21. svibnja 2013. u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu.

Pročitajte više

 

Konferencija na temu pravnih reformi i osnaživanja žrtava

Objavljeno: 13.12.2012. | Novosti

U organizaciji Ministarstva pravosuđa RH i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Zagrebu je 28. i 29. studenoga održana konferencija na temu pravnih reformi i osnaživanja žrtava. Konferenciju su otvorili predsjednik Ivo Josipović, Luisa Vinton, koordinatorica UN-a u RH,  Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u RH i Orsat Miljenić, ministar pravosuđa. Ravnateljica Poliklinike, [...]

Pročitajte više

 

Europska škola socijalne pedijatrije

Objavljeno: 13.12.2012. | Novosti

Četvrta europska škola socijalne pedijatrije pod nazivom “Različiti faktori utjecaja na rani dječji razvoj” održana je u Zagrebu od 15.-17. studenog 2012.  Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander trećeg dana skupa je održala pozvano predavanje na temu “High-conflict divorces – Children in between”.

Pročitajte više

 

Na 7. Europskom forumu za prava djece

Objavljeno: 13.12.2012. | Novosti

Gordana-Buljan-Flander-Marija-Crnković-600x450 Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander i psihologinja Marija Crnković sudjelovale su na Sedmom europskom forumu za prava djece pod nazivom Podrška sustavu zaštite djece kroz ugradnju EU programa za prava djece

Pročitajte više

 

Gordani Buljan Flander dodijeljeno posebno priznanje u Osijeku

Objavljeno: 13.12.2012. | Novosti

Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta i Društvo psihologa Osijek četvrti su put organizatori znanstveno-stručnog skupa posvećenog pitanjima nasilja na temu Nasilje i mentalno zdravlje – interdisciplinarni pristup.

Pročitajte više

 

Priznanje Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva

Objavljeno: 24.10.2012. | Novosti

reward 1 Na svečanom otvorenju 20. godišnje konferencije Hrvatskog psihološkog društva predsjednik Društva Josip Lopižić uručio je prof. dr. Gordani Buljan Flander nagradu Zlatni grb.

Pročitajte više

 

Na ISPCAN-ovoj konferenciji u Istanbulu

Objavljeno: 24.09.2012. | Novosti

DSC01468 Međunarodno udruženje za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece (ISPCAN) održalo je u Istanbulu od 9. do 12. rujna 2012. 19. konferenciju  na kojoj su aktivno sudjelovale ravnateljica Poliklinike, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander i Dragana Matešković, dipl. psiholog.

Pročitajte više

 

Izlaganje u Strasbourgu

Objavljeno: 22.02.2012. | Novosti

vijece-europe-600x450 U sklopu dijela seminara Vijeća Europe koji se odnosi na prepoznavanje najboljeg interesa djeteta u razvoju mehanizama kojima bi se zaustavilo spolno zlostavljanje, pozvana je i prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander sa izlaganjem: „ Stvaranje djeci prilagođenog okruženja u kojem se djeca-žrtve osjećaju zaštićeno“.

Pročitajte više

 

Seminar za stručnjake mentalnog zdravlja u Mariboru

Objavljeno: 05.02.2012. | Novosti

Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander i voditeljica dijagnostike i tretmana dr. sc. Bruna Profaca održale su u Mariboru 28. siječnja 2012. prvi dio seminara za stručnjake mentalnog zdravlja Dispanzera za pedopsihijatriju. Drugi dio seminara će biti realiziran 11. veljače 2012. godine.

Pročitajte više

 

O našoj praksi na seminaru Vijeća Europe

Objavljeno: 02.02.2012. | Blog Novosti

Pozvani smo predstaviti našu praksu saslušavanja djece-žrtava tijekom pretkaznenog postupka u djeci prilagođenom okruženju na seminaru Vijeća Europe 9. veljače 2012. u Strasbourgu. Prema podacima Vijeća Europe jedno od petoro djece u Europi je žrtva nekog od oblika seksualnog zlostavljanja: incesta, pornografije, prostitucije, traffickinga, zavođenje putem Interneta, seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja.

Pročitajte više

 

OSCE seminar u Crnoj Gori

Objavljeno: 02.02.2012. | Novosti

Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, psiholog i psihoterapeut, te dr. Domagoj Štimac, psihijatar, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije, održali su u Budvi od 5. – 7. prosinca 2011. godine trodnevni seminar pod nazivom ”Nalazi i mišljenja sudskih vještaka”.

Pročitajte više

 

Na međunarodnom kongresu forenzičara

Objavljeno: 05.10.2011. | Novosti

Skup forenzicara Madeira Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander sudjelovala je na 19. svjetskom sastanku Međunarodnog udruženja forenzičkih znanosti održanom od 12. do 17. rujna 2011 na Madeiri u Portugalu.

Pročitajte više

 

Ravnateljici Nagrada grada Zagreba

Objavljeno: 16.06.2011. | Novosti

Ravnateljici nagrada grada Zagreba Dan Grada Zagreba obilježen je 31. svibnja u Staroj gradskoj vijećnici svečanom sjednicom zagrebačke Gradske skupštine kojoj su uručene i Nagrade grada Zagreba ovogodišnjim dobitnicima, među kojima je i  prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander.

Pročitajte više

 

Donirajmo Hrabrom telefonu – pomozimo djeci i roditeljima

Objavljeno: 14.06.2011. | Novosti

Hrabri telefon pokrenuo je online kapmanju za prikupljanje sredstava za rad I proširenje Savjetodavne linije za djecu i roditelje  pod nazivom “Svaki propušteni poziv je propuštena prilika”.  Hrabri telefon trenutno mjesečno provede 158 sati pružajući savjetodavnu pomoć i podršku djeci i roditeljima; ovom kampanjom cilj je pružiti još toliko mjesečnih sati dostupne savjetodavne linije i usluga elektroničkog savjetovanja za djecu i roditelje! Donacijom od samo 10 kuna omogućit ćete dodatne 2 minute savjetodavne pomoći.

Pročitajte više

 

Zagreb domaćin regionalne konferencije Vijeća Europe

Objavljeno: 14.06.2011. | Novosti

Regionalna konferencija Vijeća Europe „Zaustavimo spolno nasilje nad djecom – ratificiranje i implementiranje Konvencije Vijeća Europe o zaštiti djece od spolne eksploatacije i zlostavljanja“ održat će se u Zagrebu 27. – 28. listopada 2011. Prvog dana program konferencije uključuje izlaganja sudionika, a drugog dana je predviđen posjet Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba, tijekom kojeg će stručnjaci Poliklinike predstaviti sudionicima pristup u radu s djecom žrtvama spolnog zlostavljanja.

Pročitajte više

 

On-line intervju za TAALK

Objavljeno: 12.05.2011. | Novosti

Diane Cranley, osnivačica neprofitne organizacije TAALK (Talk About Abuse to Liberate Kids), čiji je glavni cilj prevencija i zaštita djece od seksualnog zlostavljanja, organizirala je on-line radio emisiju u kojoj su tijekom 24 sata govorili etablirani svjetski stručnjaci, a koji dugi niz godina rade sa seksualno zlostavljanom djecom, razvijaju programe prevencije seksualnog zlostavljanja djece, djeluju u području policije i pravosuđa s ciljem povećanja osjetljivosti na problem seksualnog zlostavljanja djece; kao i same žrtve seksualnog zlostavljanja. Jedna od sugovornica bila je i prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander.

Pročitajte više

 

Nagrada Hrvatskog Psihološkog društva

Objavljeno: 30.08.2010. | Novosti

Hrvatsko psihološko društvo je odlikovalo doc. dr. sc. Gordanu Buljan Flander Psihologijskom nagradom Ramiro Bujas za osobito vrijedno ostvarenje na društvenoj afirmaciji psihologije.

Pročitajte više

 

Nagrada Multidisciplinarnom Timu 2008.

Objavljeno: 11.07.2008. | Novosti

Ravnateljica doc. dr. sc. Gordana Buljan Flander i djelatnici Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba dobili su Nagradu Multidisciplinarnom Timu 2008. - važno priznanje Međunarodnog udruženja za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece ISPCAN (The International Society for Prevention of Child Abuse and Neglect).

Pročitajte više

 

Znanost i umjetnost odgoja

Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje

Više Naruči

Knjiga: Moji se roditelji razvode

Moji se roditelji razvode

Ilustrirani priručnik za pomoć djeci i mladima čiji su roditelji razvedeni ili su u postupku razvoda braka. Cilj mu je pomoći djeci i mladima kako bi što bolje razumjeli zašto do razvoda dolazi te kako bi razumjeli vlastite osjećaje i reakcije povezane s razvodom.

Više Naruči

Knjiga: Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

Odgajam li dobro svoje svoje dijete?

STRUČNI ODGOVORI NA SVAKODNEVNA PITANJA O ODGOJU DJECE OD ROĐENJA DO ADOLESCENTNE DOBI

Više Naruči

Najčitanije

  • No results available

Preuzimanja

Na engleskom:

CV na engleskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na engleskom
PDF, 0.1 MB

Na hrvatskom:

CV na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Publikacije na hrvatskom
PDF, 0.1 MB

Produkcija: Geromar d.o.o. | Dizajn i izrada: Dizajn Zona 42
© 2011. - 2019. Gordana Buljan Flander